Begin met zoeken

Spelen met LEGO - verrassend effectief voor communicatie

"Werkende mensen zouden weer meer moeten spelen - zonder voorafgaande planningen en protocollen, en zonder een vooropgezet doel voor ogen. Want juist dat weer kunnen spelen, en speels zijn in je gedachten, zorgt voor betere prestaties op de werkvloer". Dat is de basisidee achter de LEGO-meeting.

Bij een meeting of workshop staat meestal een vraagstelling centraal. Soms zijn reguliere discussies, brainstormsessies, presentaties, pressure-cooker-discussies niet voldoende om een vraagstuk van alle kanten te beschouwen. Tijdens de LEGO-meeting gaan we het vraagstuk wel van alle kanten beschouwen - een 3D-benadering.

LEGO-blokjes in plaats van de laptop op tafel

Dat is een heel ander gezicht: de vergadertafel ligt vol met een kleurrijk geheel van heel veel LEGO-blokjes. Graaien maar! Met de LEGO-stenen ga je aan de slag om antwoorden te 'bouwen'. Dat kan ieder individueel en ook in groepjes. Met je handen denken, spelen zoals je vroeger als kind deed, stimuleert het brein. Discussies met elkaar voeren aan de hand van fysieke visualisaties geeft ruimte. Voor wat eerst misschien niet mogelijk leek te zijn, of waar je zelf niet op gekomen was, tonen de bouwwerken nieuwe inzichten en oplossingen. Afhankelijk van de vraag werken we aan de hand van diverse bijzondere spelvormen.

LEGO-toren teambuilding

Soms is het lastig medewerkers enthousiast mee te krijgen tijdens workshops en teambuildingsactiviteiten. Wanneer je de LEGO-steentjes ziet, wordt je vanzelf enthousiast. Het herinnert velen aan de kindertijd, want wie heeft er vroeger niet met LEGO gespeeld. Deze positieve associatie is een goede start voor een teamspel: de LEGO-toren teambuilding test. De groep wordt verdeeld in kleinere teams. De opdracht is eenvoudig: 'bouw een toren of een brug'. De omstandigheden waaronder gebouwd wordt, worden echter steeds moeilijker, en je moet ook goed op je concurrenten letten. Natuurlijk leiderschap, teamsamenwerking, omgaan met stress; het komt allemaal spelenderwijs naar voren.

Erg leuke groepsactiviteit als je gebruik maakt van de groepsaccommodatie

Praktische punten en prijs

De LEGO-activiteiten kunnen ingezet worden als effectief hulpmiddel tijdens strategie-vergaderingen, teambuildingsbijeenkomsten, meetings over productontwikkeling, leiderschapstraining enz.

Groepsgrootte: minimaal 6 - ca. 20 personen. Voor grotere groepen vinden we vast een goede oplossing. Vraag naar de mogelijkheden.

Tarief: Voor groepen tot 12 personen € 450,00 per workshop. Vanaf 12 deelnemers, meerprijs € 30,00 p.p (excl. 21 % BTW).