Begin met zoeken

Teambuilding met roofvogels

We kunnen veel leren van de samenwerking en communicatie tussen mens en dier. Tijdens de teambuildingsactiviteit met roofvogels ga je de kennismaking aan met de bijzondere karakters van roofvogels. Er wordt gewerkt met o.a. de havik, valken, de grote arend, uilen.

Tijd om 'een uiltje te knappen' is er niet bij. De vogels vragen alle aandacht van jou en van je team-/groepsgenoten. De krachtige en indrukwekkende uitstraling van de vogels houden jouw aandacht vanzelf vast.

De teambuilding met roofvogels vind plaats op het terrein van Hayema Heerd, en duurt ca. 2 á 2,5 uur.

Korte samenvatting van de teambuilding:

  • Kennismaking met de vogels. De deelnemers worden uitgenodigd een vogel uit te kiezen en deze op de hand te nemen. Welke vogel kies jij uit? De grote arend, een pittige valk, of toch liever zo'n kleurig uiltje?
  • Vogels laten aanvliegen. De ervaren valkeniers geven instructies over laten vliegen en aanvliegen, waarna in groepjes geoefend wordt. Een spannende oefening in goede communicatie en informatie-overdracht.
  • Zelfvertrouwen en onderling vertrouwen in het team centraal. Tijdens deze oefening wordt de spanning opgevoerd. Maak echt contact met de vogel en deze vliegt waar jij wilt. De vogel wordt o.a. uitgedaagd tussen armen en benen, rakelings over hoofden, te vliegen. Wie durft?

Bedrijfstraining, teambuilding - werken met roofvogels

Veiligheid in de groep, natuurlijk leiderschap ontwikkelen, elkaar sterk maken in vertrouwen en motiveren om innerlijke barriéres te doorbreken. O.a. deze elementen vormen samen onderdeel van deze bijzondere teambuilding met roofvogels. Het werken met de majestueuze vogels is een onvergetelijke ervaring. Alleen daarom al een zeer effectieve workshop.

Een enerverend onderdeel van een teamdag

Workshop met roofvogels ook voor grotere groepen

Op zoek naar een bijzondere activiteit voor een familie-uitje, bedrijfsfeest, of je logeert met vriendengroep in de groepsaccommodatie, dan is een workshop met de roofvogels een echte aanrader. De valkeniers nemen meer vogels mee, meer soorten, en daarmee wordt de workshop natuurlijk nog meer bijzonder. De valkeniers vertellen je van alles over de vogels, waar ze vandaan komen, over de bijzondere kenmerken en jaagkwaliteiten. De workshop is een combinatie van zelf vogels op de hand houden en laten vliegen, én diverse spectaculaire demonstraties van de vliegkunsten.

Een super groepsactiviteit als je gebruik maakt van de groepsaccommodatie.

Praktische punten en prijs

Het terrein van Hayema Heerd is bij uitstek geschikt voor activiteiten met roofvogels.
Opmerkelijk: in de regio 'huizen' ook meerdere buizerd- en uilenfamilies. Deze vogels hebben het direct in de gaten als er vreemde en nog grotere concurrenten op het terrein zijn. Vanaf een afstandje houden zij de 'indringers' nauwlettend in de gaten. Heel bijzonder hoe de natuur werkt.

De activiteit is voor iedereen geschikt, voor jong en ouder, minder mobiel. Ook degene die van nature wat angstig is aangelegd kan - misschien op een afstand - volop genieten van het gebeuren.

Tarief: vanaf € 1.000,00 (excl. BTW).

Combinaties met de andere activiteiten uit het aanbod zijn mogelijk.