Begin met zoeken

Arrangement: wadlopen en slapen in stro

Samen met de organisaties van wadlooptochten hebben we een bijzonder arrangement samengesteld. Genieten van een unieke natuurbeleving op de Waddenzee? Ga een keer mee wadlopen! Vanuit Pieterburen neemt een gids je mee om te gaan wadlopen in een door het Unesco-fonds geselecteerd gebied als Wereld Erfgoed. Met dit volledig verzorgd arrangement kun je deelnemen aan een unieke zwerftocht en voorafgaand of aansluitend genieten van een bijzondere overnachting in het stro. Verzameling voor deze wadlooptocht is in Pieterburen (ca. 20 minuten rijden vanaf de Hayema Heerd). Je wordt daar ontvangen met koffie/ thee en gebak en er wordt een diavoorstelling over het wad gepresenteerd. Onder leiding van een ervaren gids maak je vervolgens een prachtige zwerftocht van ca. drie uur over het drooggevallen wad. Geschikt voor kleine en voor grotere groepen.

Waddenzee, Unesco Werelderfgoed, Ontdek het!

De Waddenzee is ’s werelds grootste aaneengesloten systeem van zand- en moddervlakten die droogvallen tijdens eb. De Waddenzee is een niet erg diep watergebied met een relatief vlakke kust. Het leefgebied heeft getijdengeulen, zeegras-weiden, mosselbanken, zandbanken, wadden, zoutmoerassen, stranden en duinen. Er komen een groot aantal planten- en diersoorten voor, waaronder zeezoogdieren zoals de gewone zeehond, de grijze zeehond en de bruinvis. Het is ook de broedplaats en het overwinteringsgebied voor 10 tot 12 miljoen vogels per jaar. Het gebied is een van de laatst overgebleven grootschalige bij eb droogvallende ecosystemen waar natuurlijke processen blijven functioneren.

Waddenarrangement: wadlopen en slapen in stro

Bij dit avontuurlijke en sportieve arrangement is inbegrepen:

  • Overnachting in het stro; strokasteel of in de stro-iglo, voor groepen op de hooizolder
  • Minibar
  • Wadlooptocht, incl. koffie/thee, gebak + diapresentatie
  • prijs: vanaf € 64,50 p.p. vanaf minimaal 2 personen.
  • we verzorgen ook graag het ontbijt, deze kan worden bijgeboekt.

Let op! Alléén mogelijk op aanvraag. De tijden van het wadlopen is afhankelijk van het getij. Reserveren alleen mogelijk via de button "offerte aanvragen" . Groepsarrangement: prijs op aanvraag

Meer informatie over Waddenzee – Unesco Werelderfgoed