Begin met zoeken

Kookworkshop Outdoor Cooking

Met heerlijke biologische producten, met ingrediënten uit de natuur en met kampvuren maak je samen met je groep een heerlijke maaltijd klaar. Zonder de gebruikelijke hulpmiddelen uit de keuken, maar met veel inspiratie, onderlinge samenwerking, en genietend van het buiten koken, zal je verrast zijn over de heerlijke gerechten die je met elkaar kunt brouwen.

De workshop Outdoor Cooking kan gecombineerd worden met een prachtige fietstocht door het mooie Middag-Humsterland (= Nationaal Landschap). De fietstocht gaat langs verschillende adressen waar groenten, fruit, kaas enz. rechtstreeks van de boer/tuinder ingekocht worden. Met deze super verse producten gaan jullie daarna koken. Voor meer informatie kijk bij: Proud-to-be-in-Grunn'.

Outdoor Cooking is Slow Cooking

Tijdens de workshop staat het vuur als basis centraal. Er is geen fornuis of elektrische oven. Er wordt gebruik gemaakt van een grote vuurplaats en diverse vuurschalen waarin vuren gemaakt worden, en kooltjes gaan gloeien. Het bereiden van de gerechten doen we in de authentieke Dutch Ovens en in een grote heksenketel. Het gevoel en de smaak en geuren van het buiten koken in een grote gietijzeren pot, boven gloeiend vuur en kooltjes is moeilijk te evenaren. Alle zintuigen worden geprikkeld.

En regent het of waait het hard? Dan verplaatsen we de workshop naar het binnenstrand de Barn & Beach. Samen koken op het strand, maar dan binnen is nl. ook heel erg leuk.

Koken met wat de natuur ons biedt

De workshop biedt de unieke ervaring om een ​​maaltijd te bereiden regionale producten die puur en biologisch zijn. Voor mensen die minder met natuurlijke producten koken, kan dit een sensationele ervaring zijn.

Harrie de kok geeft toelichting bij de verschillende keuzes van ingrediënten en producten. We hopen dat deze unieke ervaring u later aanmoedigt om meer betrokken te raken bij natuurlijke en gezonde producten.

Outdoor Cooking: is culinaire teambuilding

Samen met je team koken in de vorm van teambuilding, of als een gezellig bedrijfsuitje. Voor alletwee geldt: het resultaat van een goed teamproces is uiteindelijk een heerlijke maaltijd voor het hele team! Er zijn diverse taken te verdelen: vuren aansteken om hete kooltjes te verkrijgen, wassen en snijden van de groenten, marineren van het vlees/vis, roeren in de potten, het dekken en inrichten van de eettafels. Elementen als leiderschap, communicatie, samenwerking kunnen in dit proces uitstekend aan de orde komen.